Jag håller på att organisera om lite i garaget eller verkstan om man så vill. Anledningen är lite galen, jag har beställt en Hammer C3-31 kombimaskin och en Felder AF-12 spånsug som jag måste få plats med, vilket kan bli lite spännande.

Gjorde en enkel skiss med hyfsat korrekta mått för att få en uppfattning om hur mycket plats maskinen egentligen tar.  Det kommer bli ganska trångt då justerbordet är 2m och kapanhållet inklusive teleskopsbord är 1,3m. Om det blir för trångt och opraktiskt att jobba får jag verkställa plan b, nämligen att ta bort innerväggen, detta innebär att jag skulle få en yta på totalt 6x6m vilket borde räcka.

Nästa utmaning är att få plats men den nya spånsugen och hitta en lämplig plats för kap&gersågen. Den gamla spånsugen, som syns på bilden tänkte jag använda till kapsågen och bandslipen, måste bara bygga ett par kåpor som fångar upp spån och damm. Får förmodligen anledning att återkomma till detta.

Här kommer lite bilder på nuvarande status. Tidigare hade jag arbetsbänken under fönstren till vänster men har flyttat ner den till gaveln.

IMG_1200

Bild från ingången

IMG_1201

Till höger från ingången

IMG_1202

Bild på ingången